onsdag

high heels clippin like clattering cans

Tidigare i veckan skulle jag göra ett försök till att bli mer förtjust i mitt riktigt äckligt gråvita vatten, så jag tog en promenad till Konsum för att köpa den omtalade Fun Light Crystal.
Jag hade verkligen höga hopp, men jag måste tyvärr meddela att jag blev besviken.
När man var lite mindre än vad man är nu och drack lite mer saft än vad man gör nu (inte för att jag för den skull dricker kaffe nu för tiden, bara mindre saft) så brukade alla familjer som ägde saft ha den gröna saften Fun Light Lemon & Lime och jag tror aldrig jag riktigt tyckte om den mer än när jag var riktigt törstig. Ändå så var jag så dum att jag köpte just smaken Lemon & Lime på den här Crystal-varianten också. Kom på just precis det när den stod oöppnad på mitt köksbord och väntade på att bli prövad.
Men men, tänkte jag optimistiskt, den nya ska väl ändå vara lite annorlunda. Så jag kanske rentav tycker om den. Men nej, nej, nej, nej. Den är samma skrot och korn, bara minus färgämnen.
De djäklarna försöker lura kunder med den egentligen löjligt enkla sättet att be den som nu ska göra saften att ta 1 del saft plus 9 delar vatten, istället för 1 del saft och 7 delar vatten.
Jag som naivt hade hoppats på vatten med bubblor i.

torsdag

I feel out of place

Kan någon ge vad du ska ha
Vill någon se vad du har sett
Kan du nånsin hitta rätt
och få tillbaka det du gett


Natten har sin sång om vilsenhet en trappa ner
Där blinkar lamporna till komp av en maskin
Ett trött och vilset barn av trasig värld är allt jag ser
när du felfritt stampar takt till hysterin

Du har rock'n'roll i dina bröst
Du har blues i dina lår
Du har visor i ditt hår
och poesi i dina sår

Du har sett drömmar rasa ner
och du vet hur munnar ler

Dom älskar gärna det dom ser
men dom skräms bort om det finns mer

- Winnerbäck

tisdag

and feeling good was easy, lord, when he sang the blues

Okej, här kommer kanske ett rätt så ovanligt, rätt så tjejigt(?) och till och med kanske också ett rätt så stört shopping-problem.
Men jag ska ändå gräva ner några rader i detta dilemma, bara för att kunna glänsa mig i att jag har lyckats tråkat ut nån stackars jävel. Så här är det; För att jag i min nuvarande fattigdom ska kunna spara pengar till en framtida rikedom, med vindruvor och solfjädrar och hela kittet, så har jag satt upp en liten regel, nämligen; Att bara köpa det som jag verkligen, verkligen behöver! Och om nu detta som jag verkligen, verkligen behöver skulle vara något annat än av det ätbara slaget så måste jag i sådana fall vara kär i själva föremålet. Vilket ser ut att bli både billigt och tråkigt.
Jag kan inte ens unna mina ögon den minsta lilla temuggs-förälskelse.
Så. Nu var det sagt, släng mig i de shopping-galnaste's ormkorg!
För jag är just nu, brunt på blått, något lite mer av en sådan där anti-shoppingperson!

söndag

no is yes


Igår fick jag min födelsedag. Den vart faktiskt rätt lyckad och det känns inte som om jag ska trilla av pinn än i alla fall. Hela 11 personer lyckades komma ihåg mig, vilket känns grymt skönt när jag hade väntat mig ungefär den halverade siffran. Det blev ingen tårta men som bilden visar sig så åt jag lite glass och hallon + en hel del godis och popcorn. Eftersom jag stenvägrade att vara ensam igår så tvingade jag min nu mera nyfunna vän Jimmie att umgås med mig. Vi lyckades se de 3 spindelmannen-filmerna varav 2 var på hyrfilm och 1 på bio. 5 ½ timmars superhjälte kanske rubbade verklighetsuppfattningen en aning för jag började tro att jag kunde köra bil och ägnade sedan då också en halvtimma åt det. Lägenhetens fia-med-knuff-spel hanns också med lite grann, och även om min tur svek mig så hade jag glömt bort hur simpelt kul det är att spela fia, vilket det även var denna gång. Jag kände mig faktiskt rätt så rejält trött när jag till slut landade med huvudet på kudden fram på småtimmarna.
21 år kanske inte är så gammalt ändå när man tänker efter..

onsdag

when fear will lose its grip

I brist på annat konstigt flum stoj leker jag nu lite med att göra alla möjliga olika sorts listor. Listor är kul.
Här kommer listan över vad man kan utnyttja ensamheten bäst till och vad som trots allt egentligen är bättre att göra ensam än med sällskap:

  • Bygga på sitt musikarkiv.
  • Måla
  • Göra fåniga listor
Ehh.. ja..
Det vart ingen vidare lång lista. Den som känner sig fri att komma med mer förslag på ämnet är mer än varmt välkommen.
Det spelar ingen roll om det bara är förslag av det mer galna slaget. Jag försöker förbättra mitt byggande av en meningsfull vardag. Men jag tycks ha fastnat och spårat ur litegrann i en något påträngande längtan efter sällskap. Tappat en del fokus och somnat in alltför djupt i mina, nuförtiden, många negativa tankar. Jag har totalt glömt bort alla de där sakerna som faktiskt är underskattat härligt att sysselsätta sig med när man bara har sig själv att tänka på.

fredag

that old pair of jeans

Imorgon fyller min mamma 50 år. Jag har lite ångest över att jag inte är där. Jag borde väl vara där, borde jag inte? Men det är 8 timmars längre resa än vad jag har tid med(?) och 700 kr dyrare resa än vad jag har råd med, så det bidde inte så.
Förhoppningsvis så förstår hon det. Även om jag känner mig lite taskig. Jag kommer istället ligga i min lägenhet imorgon och göra vad jag redan har gjort nog mycket av denna vecka, slita mig mellan nyfikenheten och ångesten över det faktum att jag också blir en siffra äldre om en vecka.
Om den framtida 30-årskrisen kommer vara större än den här krisen, så vill nog inte jag vara med.
När jag var yngre trodde jag inte ens det var möjligt att få en ålderskris när man bara var 21 år. Men se där, man lär sig nåt nytt hela tiden tydligen. Situationen blir vad man gör den till, säger de som vill känna sig smarta. Så jag kommer nog antagligen hitta på nå bus bara för att känna mig beviljad att skära upp smilbanden några centimeter.
Jag ska i alla fall försöka blåsa ut ljusen ordentligt, på den tårta som jag inte kommer idas baka, och önska mig någon som rövar bort mig i en luftballong! Helst nån med sprit och sura godisar.
Nån med mjuka läppar och ett huvud som funderar på roliga saker
.
Det skulle nog rent av göra mig 17 igen.