måndag

Well I feel like they're talking in a language I don't speak, and they're talking it to me..

Det är tur att jag tycker om att ha ett kaos kring mig. Annars skulle jag nog vara inlagd på nåt pusselhus i närheten. På bilden visas den del av min lägenhet som det är minst oreda kring. Den obäddade sängen, oljetuberna över halva golvet och guldskorna lite strategiskt placerade mitt i lägenheten där jag kan se dem från varje vrå. Framför tv-bänken ligger det nerfallna regnbågsdraperiet och bedvid staffliet den krossade fruktskålen. Detta kaos gillar jag. Men jag vågar inte visa lägenhetens andra vrår.

söndag

And in between the moon and you, the angels get a better view, of the crumbling difference between wrong and right..

Halv nio vaknade jag imorse. Tidigt tänkte jag. Utan att ha en aning om att jag egentligen vaknade halv tio. Jag insåg det alldeles nyss då jag la en blick på datorklockan. Herre min je, nu blir dagen mycket mer stressad. Klockan sju ikväll ska jag sätta mig på en buss som kommer ta mig till ett Tupperware-party på Björkskatan. Måste kuta bort till nån bankomat och få ut nå pengar så jag har nå att stoppa i spenderarbyxorna. Igår hade jag bokat en tvättid som blev inställd, så nya trosor och sockar ska jag inhandla. Dels för att jag då naturligtvis behöver, men mest för att jag vill. Mat måste jag hitta på innan dess också. Något gott, nyttigt, som även räcker till matlåda i några dagar. Förslag någon? Jag måste komma ihåg att smörja tatueringen några fler gånger än vad jag brukar. Det är lättare att glömma bort den än vad jag trodde. Måste dammsuga lägenheten. Måste hinna vila ögonen. Det är konstigt hur EN försvunnen timme sätter så många fler timmar i psykiskt gisslan.

I get up, and nothing gets me down, you got it tough, i've seen the toughest soul around..

They paved paradise and put up a parking lot, with a pink hotel, a boutique, and a swinging hot spot..

Så här ser det ut när jag ska byta glödlampa i mitt hem. Taket är.. jag vet inte.. 2 ½ meter högt. Kanske 3, om jag har otur.
Jag är 1 ½ meter hög. Den där pallen som står på stolen är underbar, jag använder den till allt. I ett trollslag är jag 14 centimeter längre. Jag tror jag ska göra en ryggsäck utav den och bära med den till jobbet. Då har jag alltid nånstans att sitta också. Eller så köper jag en sån där ryggsäck som redan har den uppfinningen i sig. Perfekt att stoppa min termos med varm choklad i!

torsdag

Sen ska jag lyfta hennes händer och säga, där ser du själv hur stark du är..

jag ska torka hennes tårar
jag ska kamma hennes hår
reda ut alla härvor
försiktigt och så gott det går

jag ska bada hennes fötter
jag ska tvätta hennes sår
sen ska jag lyfta hennes händer och säga
där ser du själv hur högt du når

jag ska lyfta hennes fötter
dom ska flyttas tills hon går
den ena efter den andra
tills hon trampat upp ett spår
jag ska gå i hennes skugga
om hon faller finns jag där
sen ska jag lyfta hennes händer och säga
där ser du själv hur stark du är

jag ska köpa henne pärlor
det finns pärlor utav glas
det är såna jag vill skaffa
såna som kan gå i kras
jag ska säga att det vackra
är så skört, så skört som du
sen ska jag lyfta hennes händer och säga
du ska va rädd om dig själv nu

jag ska lyfta hennes krona
den av törne som hon bär
jag befriar hennes huvud
från det som tränger, det som tär

jag ska ge henne en gloria
som lyser upp vart än hon går
sen ska jag lyfta hennes händer och säga
där ser du själv hur högt du når
där ser du själv hur högt du når

Fantastiska underbara Lisa Ekdahl.

Let them follow whispers, and scare away the night..


Jag tatuerade mig förra tisdan!
Ovanför har ni bildbevis! En kvist. Jag och Emma Antonsson beställde tid ännu förra tisdan och fick tid förra tisdan. Jag hade inte den blekaste om vad jag skulle tatuera och vars jag skulle tatuera, så den där saken är lite av en impuls. Men jag är helnöjd. När jag väl hade bestämt mig för att det skulle bli på foten så var jag ändå väldigt tveksam, då jag hade hört att det var en av de ställena som det gjorde ondast på. 'Men men, det får väl göra ont då' bestämde jag mig för lite halvmodigt kvällen innan. Men ja.. det var inga som helst problem. Vi kom dit rejält förberedda.
Jag hade tagit en lång natts sömn, en riktig lunch och vi hade bullat upp med Loka-flaskor och choklad. Så det kom nästan som en besvikelse då det hela gick på bara tio minuter och smärtan aldrig riktigt ville infinna sig. Senare på kvällen bjöd jag hem Emma Johansson på te och visning. Mer tankspridd än vanligt stoppade jag in två tomma koppar i mikron och upptäckte efter två minuter att det nog behövs vatten också.. Vid den tidpukten var jag nästan rädd för vad som var där nere på foten. Jag var väldigt försiktig med att peta på den och vågade först inte stryka med fingret för jag var rädd att den skulle följa med och försvinna. Det kändes som att han tatueraren nog ändå måste ha tatuerat fel då det inte gjorde ont under tiden.. Men jag antar att den sitter där den sitter.
Nu en och en halv vecka senare har jag då i alla fall vågat stryka över den massvis av gånger och den har då inte följt med!

Drawing pictures of mountains that look like bumps, and thrashing the air with his hands..

Det har hunnit varit påsk och jag har hunnit vara hemma i Norråker i fyra dagar. Från början hade jag ju lite småplaner på att strunta i att fara hem, men det fick bli så i alla fall. Och det var trevligt. Skönt att äta någon annans hemmalagade mat ibland. Även om jag också älskar att laga mat. Det är oftast latheten som sätter käppar i hjulen för min matlagningsutveckling. Storkok är det enda rätta sättet i mitt hushåll.. Jag satt ute i fjällsolen minsta fem timmar varje dag under helgen, ändå kan jag inte direkt påstå att mina kinder har fått mer färg.
Kanske mitt humör.
En sak som gjorde mig glad var i alla fall att jag fick många påminnelser och tillfällen att stilla mitt sug efter varm choklad utomhus. Jag tjatar om det jämt annars. Varm choklad utomhus, varm choklad utomhus, varm choklad utomhus. Borde nog egentligen gå till nån affär och köpa mig en termos. Men jag glömmer alltid bort det.

fredag

hemmingssonfredag

Unaware, I'm tearing you asunder. Ooh, there is thunder in our hearts..

Dessa högtidshelger har alltid en förmåga att inträffa vid tokiga tidpunkter. För en månad sen kunde jag med glädje välkomna denna situation. Men jag är inte alls redo för påsk nu. Eller ja, påsken får väl komma bäst påsken vill komma. Men jag är inte redo för att fara hem, synas och visa upp mina nya prestationer. Nej tack, jag ligger hellre under mitt täcke och sover. Min arbetskamrat Anna tyckte för några veckor sen att jag som är "fri och ledig" borde utnyttja tillfället och sticka till Paris över påsken, njuta av en grönare helg och bara rå om mig själv.
Men nånting i den situationen skavde för mycket i mig.

Och vi satt på gräset som växte i takt med himlen, bängen drog förbi sen..

I tisdags skiljde jag mig från min gamla telefon efter ett fyra och ett halvt års relation. Nu har jag en ny, smalare, mindre gnällig version, som dessutom kan sjunga. Så jag kände mig lite tvungen att fylla i detta formulär även om det kändes lite löjligt. Denna fredag har hittils bjudit på mycket rastlöshet och en hel del tristess, så vad gör man. Listan handlar naturligtvis om namnen i min telefonbok.

Har du kysst nummer 7?
Ja, det har jag flera gånger, men färre än vad jag borde.
Brukar du hänga med nummer 19? Vi bor numera endast tre mil ifrån varandra och jag ser hon som en av mina bästa vänner, så umgänget är en självklarhet.
Gillar du nummer 26? Ja, det gör jag, dessvärre ses vi endast en gång per år ungefär, och då i fjäll och bland alkoholrika drycker.
Älskar du nr 10? Nä, det gör jag inte. Vi har en arbetsrelation som både är bra och dålig.
Är nr 20 bra? Nummer tjugo är ungefär samma som nummer nitton fast en hel familj och det är ju bra.
Har du träffat nr 9 i veckan? Har aldrig hänt.
Har nr 16 gått i samma klass som du? Nej, vi träffades för första gången i somras genom jobbet, även om det känns som vi har känt varann mycket längre.
Vet du om nr 31 har ett förhållande? Inte helt omöjligt

I find you with red tears in your eyes, I ask you what is your name, you offer no reply..

Oj.. Hej.. Jag har under de senaste veckorna prioriterat bort den tiden jag brukar lägga på att skriva ner mitt liv, och istället lagt ner större delen av tiden till att försöka förändra mitt liv.. eller åtminstone försöka fundera på att förändra mitt liv. Jag har både krampaktigt och tvekande lyckats bli väldigt influerad av de otroligt impulsiva individer som jag under årens lopp har valt att vara vän med. Så det kommer bli en del förändringar. Vissa är små och vissa är stora. Vissa har redan börjat, andra är jag mer nervös inför.